pieIk ben normaal gesproken helemaal niet zo’n dessert-of toetjesmens, ben gewoon niet zo’n enorme zoetekauw. Dit in tegenstelling tot mijn lieve vriendje, die echt verzot is op snoepen. Maar omdat ook hij zich steeds meer bewust wordt wat voeding met je doet, zijn we op zoek gegaan naar ‘betere’ alternatieven die ‘minder slecht’ zijn. Ik zeg bewust ‘minder slecht’ aangezien snoepen nooit gezond is, maar ik ben ook van mening dat je af en toe heerlijk moet kunnen genieten van iets lekkers. Voor deze zalige lime pie maak ik dan ook een uitzondering..hij is echt hemels! Superfris en zit ook nog eens boordevol goede vetten! Niet geheel suikerloos, maar wel gluten-en lactosevrij! Voor het maken van deze pie heb je een keukenmachine nodig en een springvorm van 20cm. Oh ja, en wat voorbereidingstijd met het weken van de noten (zie hieronder)

Ingrediënten bodem:
65 gram medjouldadels
100gram walnoten (ongebrand)
1 tl kaneel
25 gram kokosrasp
1 snufje zout (himalaya)

Ingrediënten vulling:
85 gram ongebrande cashewnoten
1,5 rijpe avocado
80 ml kokosroom
rasp van 1 limoen
2 el limoensap
4 el citroensap
8 muntblaadjes
75 ml agavesiroop
1 tl vanille extract of 1/2 vanillestokje
100 ml kokosolie, gesmolten
kokosrasp voor op de topping

Ter voorbereiding:
Laat de walnoten voor de bodem en de cashewnoten een hele nacht in aparte kommen weken in ruim water.

Bereiding van de bodem:
Spoel de geweekte walnoten af en laat ze uitlekken. Doe de walnoten in de keukenmachine en maal ze even. Doe dan de ontpitte medjouldadels, kokosrasp, kaneel, en himalayazout bij de walnoten en maal het goed fijn, zodat er een korrelige structuur ontstaat. Bedek de springvorm ( 20 cm) met bakpapier en doe de ring erop. Doe vervolgens het mengsel voor de bodem in de springvorm, verdeel deze gelijkmatig en druk de bodem goed aan. Zet de springvorm even in de koelkast.

Bereiding van de vulling:
Spoel de geweekte cashewnoten af en laat ze even uitlekken. Maal ze in de keukenmachine zo glad mogelijk. Intussen snijd je de avocado’s tot kleine stukjes en voeg deze aan de cashewnoten toe. Was de muntblaadjes en doe deze samen met de kokosroom ( kokoscream) limoenrasp, limoensap, citroensap, agavesiroop en vanille, in de keukenmachine en laat zo’n 2 à 3 minuten alles goed door elkaar mengen. Als het mengsel helemaal glad is voeg je de gesmolten kokosolie toe aan het mengsel, terwijl de keukenmachine nog aanstaat. Schenk hierna de inhoud van de kom in de springvorm op de bodem. Laat de taart minimaal 1 uur in de vriezer staan. Voordat je de taart aansnijdt, strooi je nog wat kokosrasp over de topping heen.

Enjoy it!

pie2

bron: geïnspireerd door het SLA kookboek, met wat aanpassingen van mijzelf

 

Bodymindandfood
20/1/2016