Bananen & dadels..twee van mijn favorieten 🙂 Vandaag weer eens een bananenbrood gemaakt. Lekker als ontbijt, tussendoortje, of als je iets gezonds wilt hebben voor bij de koffie! Ik heb deze gemaakt met boekweitmeel, omdat ik een glutenvrije variant wilde maken. Enjoy it!

cake
Benodigdheden:

150 gr. boekweitmeel
3 eieren
3 rijpe bananen
3 medjoul dadels
2 tl kaneel
1,5 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl speculaaskruiden
handje gehakte noten, ik heb een mix van amandelen & pecannoten gebruikt ( hou een paar pecannoten achter voor versiering)
cakevorm + bakpapier
bakspray of kokosolie om de cakevorm in te vetten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bananen, eieren, en de dadels (ontpit uiteraard) in de blender of keukenmachine, en mix alles even goed door elkaar. Doe de speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder erbij en roer goed door, of blend nog even extra.
Doe het mengsel in een kom en roer daar de boekweitmeel doorheen zodat het een egale massa wordt.  Roer ten slotte de gehakte noten goed door het mengsel.
Doe een bakpapier in de cakevorm en vet deze een klein beetje in met kokosolie of bakspray. Giet vervolgens het mengels in de cakevorm en strijk het geheel glad. Leg de pecannoten bovenop in een rechte lijn op het mengsel en hup..de oven in! Laat ongeveer 35 minuten bakken op 175 graden tot het bananenbrood mooi goudbruin is. Check even met een satéprikker of deze helemaal gaar is, als de satéprikker er schoon uitkomt, is hij goed!
Laat het brood even afkoelen buiten de oven, voordat je hem aansnijdt..( dit stuk is lastig, ik weet het..:) je wilt hem natuurlijk zsm proeven!)

cake 1

Geniet er van!