FullSizeRender (1)

Warm ontbijten vind ik persoonlijk echt heerlijk..nu eet ik, bijna tot geen granen, dus alle varianten havermoutontbijtjes vallen voor mij al af. Ik ontbijt graag met groenten in de morgen, zo ontdekte ik een heerlijk ontbijtje met pastinaak! Pastinaak is een ‘ouderwetse ‘ en ‘vergeten’ groente, die tegenwoordig nauwelijks meer gegeten wordt. Sterker nog, veel mensen zullen niet eens weten wat dit voor een groente is. De pastinaak ziet eruit als een lange wortel met een ivoorachtige kleur. De smaak best wel uitgesproken, aromatisch en enigszins zoet. De smaak ligt een beetje tussen die van knolselderij en wortel in. De combinatie van pastinaak met fruit zoals appel of banaan is echt verrassend en het resultaat is een heerlijk vullend & voedzaam ontbijtje!

Ingrediënten ( voor 1 persoon):
1 middelgrote pastinaak
1 appel ( zoetfris zoals pink lady) of 1 banaan
1 tl kaneel
1/2 tl gember
2 tl kokosrasp
100 ml kokosmelk
50 ml (kokos)water
paar amandelen ter garnering
Optioneel: Eiwitpoeder,  1 kleine scoop pure whey poeder ( ik gebruik Ekopura)
Staafmixer

Bereiding:
Snijd de bovenkant van de pastinaak eraf en schil de pastinaak. Snijd vervolgens in kleine blokjes van 2 cm ( hoe kleiner de stukjes, hoe eerder het gaar is).
Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd ook de appel in kleine stukjes. Houd een paar plakjes appel/banaan achter ter garnering.
Doe de pastinaak & appel in een steelpannetje en doe hier de kokosmelk en water bij (eventueel de eiwitpoeder) en breng het aan de kook. Doe vervolgens de kaneel, gember & kokosrasp erbij en laat het geheel nog even 10-15 minuten koken (als je de pastinaak kan inprikken met een vork is het klaar!). Pak vervolgens je staafmixer, draai het gas uit en pureer het geheel tot een papje. Garneer eventueel met nog wat plakjes banaan of appel en strooi er naar behoefte nog wat kaneel & kokosrasp of amandelen overheen.
E N J O Y!

FullSizeRender

 

Bodymindandfood

08-04-2016