soep defOf het nu zomer of winter is..soep kan altijd. Zeker nu de temperaturen dalen vind ik het zalig om me op te warmen met een dampende kop soep. Ik hou van een volle, dikke soep, waar bijna de lepel rechtop in blijft staan..heerlijk! Deze rode linzensoep is een ideale maaltijdsoep die door de zoete aardappel nog een extra rijke smaak krijgt!

 

 

 

Benodigdheden voor een flinke pan:
700 ml groentebouillon ( zelf getrokken het liefst, of anders een blokje uit de ekowinkel zonder E-nummers!)
3 grote wortels
3 stengels bleekselderij
1 grote ui
1 rode peper
1 (middel)grote zoete aardappel
blaadjes van 2 takjes tijm
2 teentjes knoflook, in schijfjes
100 gr.rode linzen
2 blikken gepelde tomaten (biologisch)
versgemalen peper
himalayazout
kokosolie of olijfolie ( om te bakken)

Bereiding:
Meest gezonde én smaakvolle manier om bouillon te maken, is om zelf bouillon te trekken van groenten en/of vlees. Mocht je deze tijd nu niet hebben, maak dan met een bouillonblokje (te koop bij ekoplaza, let op de E-nummers) en zo’n 700 ml kokend water een bouillon.
Was en schil de groenten ( wortels, bleekselderij, zoete aardappel) en snijd samen met de ui en rode peper in kleine stukjes. Verwarm een grote soeppan en bak de ui en knoflook even kort aan in de kokosolie of olijfolie tot de uien goudbruin zijn. Voeg de blokjes wortel, bleekselderij en zoete aardappel toe en schep even goed door. Voeg de rode peper en de tijmblaadjes toe en schep nogmaals goed door. Blijf erbij, laat de groenten niet aanbakken, zodra dit dreigt te gebeuren, giet dan een klein beetje groentebouillon bij om te blussen. Voeg na een paar minuten de blikken gepelde tomaten, rode linzen, en de groentebouillon toe en breng het geheel weer aan de kook. Zet vervolgens het vuur weer lager en doe de deksel schuin op de pan en laat het rustig zo’n 20-25 minuten doorkoken. Af en toe even doorroeren. Na de kooktijd, draai je het vuur uit en laat de soep heel even afkoelen, voor je het gaat pureren. Breng ten slotte de soep op smaak met zout & peper. Ter garnering kun je nog wat tijmblaadjes over de kommen soep heen strooien.